Onderhoud of schade


Onderhoud

Periodiek onderhoud van uw auto
Als berijder bent u verantwoordelijk voor het tijdig laten uitvoeren van de onderhoudsbeurten. In het onderhoudsboekje van uw leaseauto vindt u de data waarop dit dient te gebeuren. Controleer ook zelf regelmatig de koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof, motorolie en de staat van de banden.

Kleine en grote beurt
Een kleine onderhoudsbeurt bestaat voornamelijk uit het verversen van motorolie en het vervangen van het oliefilter. Bij een grote beurt worden ook alle slijtagegevoelige onderdelen gecontroleerd en waar nodig preventief vervangen. Met behulp van testapparatuur worden verder diverse functies van de auto gecontroleerd.

Afspraak maken
U kunt zelf een afspraak maken bij de desbetreffende merkdealer van de auto bij u in de buurt. Onderhoud dient plaats te vinden bij de merkdealer in verband met garantie.

Meer informatie
Lees de handleiding van de auto aandachtig door. Hierin staan de richtlijnen voor het gebruik en onderhoud van uw leaseauto, zoals het merk en type motorolie dat is gebruikt. Zo weet u altijd welke motorolie u moet gebruiken als tussentijds bijvullen nodig is.

Schade

Wat moet u doen bij een aanrijding of schadegeval?
Heeft u onverhoopt schade gekregen, dan helpen wij u zo snel mogelijk op weg. Meld de schade zo spoedig mogelijk. INQAR B.A.S. Autoverhuur & Shortlease houdt u (eventueel via uw wagenparkbeheerder) op de hoogte van de schadeafhandeling.

Europees Schadeformulier invullen
Vul altijd een Europees Schadeformulier in en laat ook de tegenpartij ondertekenen. Stuur het formulier naar :
INQAR B.A.S. Autoverhuur & Shortlease
Meijewetering 21
3543AA UTRECHT

Omdat wij samen met u uw auto zo spoedig mogelijk willen herstellen, adviseren wij om uw schade ook telefonisch te melden zodat het herstelproces direct kan worden gestrart.

Wanneer aangifte doen?
Doe aangifte bij de politie in geval van:

  •     inbraak
  •     diefstal
  •     parkeerschade met onbekende dader

Mocht u vragen hebben over het schadeproces of de status van de reeds gemelde schade willen weten, u kunt altijd contact met ons opnemen.